Neuvoja vuodevaatteiden valintaan

Neuvoja vuodevaatteiden valintaan

Vaalea vuodevaatetus

Oletko koskaan miettinyt, että olet valmis ostamaan kalliin sängyn, mutta nukut huonolaatuisissa lakanoissa yösi. Vietät suuren osan vuorokaudesta omassa sängyssäsi, joten sekä sänkyyn että korkealaatuisiin lakanoihin kannattaa satsata. Monet ovat valmiit maksamaan esim. puserosta korkean hinnan, mutta vuodevaatteiden kohdalla sitten säästetään, vaikka lakanat ovat huomattavasti pitkäikäisempi hankinta. Illalla pitkän työpäivän jälkeen on ihana pujahtaa ylellisen tuntuisten vuodevaatteiden väliin nukkumaan. Tässä artikkelissa annetaan neuvoja vuodevaatteiden hankintaan.

Kankaiden laatu on huonontunut vuosikymmenten kuluessa. Isoäitimme sukupolvi vielä satsasi kankaiden laatuun. Lakanat hankittiin kestämään oma elinikä ja näin ollen oltiin myös ekologisia hankinnoissa. Laadukkaasta kankaassa on useita hyviä puolia. Kangas on helppohoitoisempi eikä rypisty, kuten lyhytkuituinen harvaan kudottu kangas. Vaikka lakana maksaakin hankittaessa enemmän, voit nauttia sen upeasta laadusta kauan, ja säästö tulee pitkästä käyttöiästä. Kankaan tiheys vaikuttaa luonnollisesti kankaan hintaan ja kestävyyteen.

Egyptiläinen puuvilla on puuvillojen Louis Vuitton. Kaikkein hienointa ja kestävintä puuvillaa. Pitkät kuidut antavat puuvillalle silkinhohtoisen kiillon ja ylellisen tunnun. Varsinkin ulkomailla paremmat hotellit yleensä mainitsevat, että huoneiden lakanat ovat egyptiläistä puuvillaa. USA:ssa ja mm. Australiassa tuotetaan pima puuvillaa, joka on myös korkealaatuista, mutta ei yllä ihan egyptiläisen puuvillan laatutasolle. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että egyptiläisen puuvillankin laatu vaihtelee ja hinta antaa yleensä viitettä laadusta.

Vain harvoissa lakanoissa on näkyvissä kankaan tiiviyttä ilmaiseva tieto, joka ilmoitetaan TC lukuna. Hyvälaatuisen puuvillan alaraja on 200 TC (TC=thread count), kangas on sitä parempi mitä suurempi luku on. Villa Sofia Living verkkokaupassa myytävät lakanat ovat tällä hetkellä 270-300 TC.

Pitkäkuituinen puuvilla ei myöskään nukkaannu, vaan pysyy kauniina pitkään. Villa Sofia Living lakanat ovat siliävyyskäsiteltyjä eli voit nostaa ne kuivausrummusta suoraan sänkyyn, silittämistä ei tarvita. Tämä helpottaa arjen kulkua. Sokerina pohjalla pussilakanoissa on alalaidassa pitkävetoketju, jolloin täkki pysyy täysin puhtaana eikä levottominkaan nukkuja saa potkittua täkkiä pussilakanasta ulos.

Yleisesti luullaan, että satiini tai percale ovat parempaa puuvillaa. Nämä molemmat ovat kudontatyyppejä, jotka eivät vielä kerro kankaan laadusta mitään. Kiinnitä huomiota puuvillatyyppiin, kankaantiheyteen ja lakanoiden huolelliseen ompelutyöhön ostaessasi lakanoita. Esim. pitkä vetoketju alalaidassa maksaa automaattisesti enemmän kuin aukko alalaidassa.

Arjen helpottamiseksi olemme suunnitelleet myös muotoonommellut aluslakanat petauspatjojen ympärille laitettavaksi. Aluslakanat pysyvät hyvin paikoillaan, joten aamuisin ei tarvitse oikoa aluslakanaa. Muotoonommellun aluslakanan saa myös viikattua kauniisti kaappiin. Ohessa ohje viikkaukseen:

Paina tästä päästäksesi katsomaan ohjetta.

Egyptiläinen puuvilla on lähtöisin Egyptistä, jossa kehittyi pitkäkuituinen ja laadukas puuvillalaji. Nykyisin egyptiläistä puuvillaa viljellään monissa maissa ja Villa Sofia Living verkkokaupassa myytävät lakanat ovat lisäksi eettisesti tuotettuja ilman lapsityövoimaa tai muuten huonoja työoloja. Koko tuotanto on Eurooppalaista, puuvilla on kasvatettu eri puolilla Eurooppaa Ranskassa, Italiassa ja Balttiassa ja lakanat ommellaan Liettuassa.

Villa Sofia Livingissä myytävät vuodevaatteet ovat korkealaatuisia satiinipussilakanoita, satiinityynyliinoja ja satiinialuslakanoita kudontatyypiltään.

Lopuksi vielä ohjeet sängyn kauniiseen petaamiseen. Nämä ohjeet tulevat suositusta blogista pellavaajapastellia. Villa Sofia Livingiin on tulossa seuraavan tilauksen yhteydessä isompia valkoisia tyynyliinoja 60×80 cm, joilla saat sänkysi pedattua kauniiksi.
Mikäli haluat isommat tyynyliinat jossain muussa värissä, ota yhteyttä: info@villasofia.fi.-

Näin petaat kauniin sängyn ylellisesti ja kauniisti:

Kauniita unia!

 Sari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *