Kodin puhdistusaineet

Kodin puhdistusaineet

Tuletko miettineeksi, mitä merkitystä sillä on, millä aineilla siivoat ja peset pyykkisi? Kodin voi siivota luonnonmukaisilla aineilla, et tarvitse siihen kemikaaleja. Selviät kodin puhdistamisesta vain muutamalla aineella. Kodin yleispuhdistusaineella siivoat kodin kaikki pinnat, puhdistat hopeat, kuparin ja korut. Sama aine toimii puutarhassa ja suojelee kasveja kirvoilta, hämähäkeiltä ja punkeilta, ja sama aine sopii erinomaisesti myös grillin ja auton pesuun. Tiesitkö, että yleispuhdistusaineella peset myös lemmikkisi turkin hellävaraisesti ja se poistaa joitakin loisia ja antaa suojaa punkkeja vastaan. Pääset irti isosta määrästä purkkeja siivouskaapissa ja sinun ei tarvitse suojata käsiäsi siivotessasi, sillä tämä aine ei syövytä ihoasi. Samalla myös säästät ympäristöä. Riittoisan ja edullisen yleispuhdistusaineen saat, kun laimennat pesuainetta suihkepulloon ja näin saat helppokäyttöisen, edullisen ja ekologisen puhdistusaineen.

 

Käsitiskiaineeseen on myös syytä kiinnittää huomiota jo yksinomaan käsiesi takia. Meistä moni kärsii kuivista käsistä ja mikään rasva ei riitä hoitamaan käsiä kuntoon, jos altistat kädet jatkuvasti kemikaaleille. Kannattaa myös kiinnittää huomiota saippuaan, jolla peset kätesi. Tavallinen nestesaippua ja palasaippuat kuivattavat ihoasi. Valitse luonnonöljypohjaisia saippuoita ja Marseille-saippuasta tehdään myös nestemäistä saippuaa.
 
Pyykinpesu jättää aina jäämiä tekstiileihin. Iholta kemikaalit imeytyvät elimistöön. Luonnonmukaisella pesuaineella peset pyykkisi turvallisesti. Tahranpoistoon on olemassa tahrasaippua, joka edullinen ja myrkytön vaihtoehto. Tahran kohta kostutetaan ja tahrasaippuaa hierotaan kankaalle. Voit pehmeästi harjata saippuan kuituun ja odota aineen vaikuttamista 15-20 min, jonka jälkeen joko huuhtelet saippuan pois tai laitat vaatteen pesukoneeseen. Tuote on ranskalainen jo aiemmin kehitelty vastine sappisaippualle. Sopii todella hyvin tahrojen poistoon. Lue tahrasaippuan käytöstä Helsingin Sanomien artikkeli. Villa Sofia Living pyykinpesuaine on niin hellävarainen, että se hellii myös arkoja kuituja. Et tarvitse erillistä pesuainetta villalle tai silkille, pyykinpesukin hoituu yhdellä pesuaineella. Uutuutena valikoimiin on tullut vielä edullisempi pyykinpesuaine, joka vaatii vähän enemmän viitseliäisyyttä. Myytävänä on Marseillesaippualastuja. Liuottamalla n. 1 rkl kuumaan veteen saat edullista pyykinpesuainetta.
 
Huuhteluaineeksi voit tehdä oman sekoitukseksi, johon tulee 4 osaa väkiviinaetikkaa, 1 osa vettä ja eteeristä laventeliöljyä (esim. 10-20 tippaa) antamaan hyvä tuoksu. Laventelilla on myös antibakteerisia vaikutuksia hyvän tuoksun lisäksi. Voit käyttää laventeliöljyä myös puhtaaseen pyykkiin, Sekoita pienimäärä höyrysilitysrautaan laitettavaan veteen ja saa hyvän tuoksun silitettyihin pyykkeihin. Jos et silitä pyykkiä sekoita sopiva suhde laventeliöljyä ja vettä suihkepulloon ja voit suihkuttaa sitä pyykkien päälle. Laventeli auttaa rentoutumaan ja nukahtamaan, joten etenkin vuodevaatteisiin kannattaa laitaa ripaus laventelintuoksua. Eteerisiä öljyä ei suositella käytettäväksi silkille.
 
Kovin monia aineita et tarvitse kodinpuhdistuksessa ja pyykinpesussa. Voit hoitaa Konmari-henkeen kodin ja vaatehuollon.
Wc-istuin kannattaa pestä ensin yleispuhdistusaineella ja sen jälkeen desinfioida etikka-laventeliöljy seoksella. Kaikki sekoitukset kannattaa tehdä lasipulloihin, jos mahdollista.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.